HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 01 AĞUSTOS 2024, PERŞEMBE

İyi bir okur olmanın 7 basit yolu

09.01.2019 00:00
İyi bir okur olmanın 7 basit yolu
İyi bir okur olmanın 7 basit yolu

Kişisel gelişimin en büyük çözümlerinden birisi okumaktır. Okumak beynimizi çalıştıran en iyi aktivitelerden biridir, sözcük dağarcığımızı çoğaltır, kendi kültürümüzü ve diğer kültürleri anlamamızı kolaylaştırır ve anlatmak için hikayelerimiz olmasını sağlar.

Peki sizi okumaktan uzak tutan şey nedir ? Vakit bulamıyor olabilirsiniz , akşamları yorgun olabilirsiniz belkide okumak sadece gözünüzü korkutuyordur yada sadece üşeniyorsunuzdur. Aşağıda size bunları aşmanız ve iyi bir okur olmanız için basit ipuçları sunuyoruz.

1. Ufaktan başlayın

 Eğer zamanınız yoksa sabahları kalkıp 150 sayfa okumaya çalışmayın (Tabi yapabiliyorsanız ne mutlu) bunun yerine akşam yatağa girince yada öğle yemeğinde ne zaman isterseniz sadece 15 dakikanızı ayırın zamanı önemli değil ama bu 15 dakikaya sadık kalmaya özen gösterin.

2. Okumayı programınıza uyarlayın

Yolda fazla zaman mı geçiriyorsunuz ? Bundan daha iyi zaman bulamazsınız okumak için (Tabi toplu taşımayı kullandığınızı farzediyorum eğer kendi aracınızı kullanıyorsanız bu fikir size zarar verebilir : ) ) Metroda yada otobüste rahatlıkla kitap okuabilirsiniz , çok sallanıyor araç diyorsanız sesli kitap alın ! Çözümler tükenmez.

3. Ne okumak istediğinize karar verin
 
Klasiklerimi tercih edersiniz yoksa popüler romanlarımı ? Yada belirli bir konuda bilginizi artırmayımı ? örneğin siyaset, web programlama , sanat tarihi yada yabancı dil ? Okumak istediğinize net karar vermeniz bu konuda ilerlemenizi kolaylaştıracaktır.

4. Yapmanız gerekenlere köle olmayın

Bu ne anlama geliyor ? Örneğin bir arkadaşınız sinemaya gitmeyi teklif etti , gitmeyin ve evde kitap okuyun emin olun bu size çok daha fazla şey kazandıracaktır. Tabi arkadaşlarınızıda ihmal etmeyin. Kitap okumayı daha zevkli bir aktiviteye yönelerek ertelemeyin , kitap okumak sizin için "to do list" (yapılacaklar listesi) nde olsun.

5. Konsantrasyonunuzu bozacak ortamlardan uzak durun

Sessiz bir yer bulun. Bir kafeye gidin yada parka gidip bir banka oturun. Cep telefonunuzu kapatın ve hayattan biraz uzaklaşın. Kitap okurken aynı zamanda dinlendiğinizi hissedeceksiniz. Ayrıca okuduğunuz kitapla bir bütün olmanızı ve içine girmenizi sağlar.

6. İlerlemenizi not edin

Bitirdiğiniz kitapları not edin. Sadece adını ve yazarını olsa bile. Kitap hakkında ufakta olsa birşeyler not etmek hem hedefe ulaşmak için kendinize olan güveninizi artıracak hemde ilerde kitap hakkında daha çok şey hatırlamanıza yardımcı olacaktır.

7. Herkese söyleyin

Okuduğunuz kitapları dost çevrelerinizde , sohbetlerinizde paylaşın. Sizinle aynı kitabı okuyanlar ile kitap hakkında yorumlar , tartışmalar yapabilirsiniz. Kitap hakkında inceleme yazıp bir blogda paylaşabilirsiniz belki bu sayede başka birisi daha okur , değilmi 

Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--

logo

   E-posta: bilgi(@)karabukilkhaber.com
Tüm hakları Karabük İlk haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr