HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 01 AĞUSTOS 2024, PERŞEMBE

Bebeklere Ve Çocuklara Asla Verilmemesi Gereken Zararlı Gıdalar

02.12.2019 00:00
Bebeklere Ve Çocuklara Asla Verilmemesi Gereken Zararlı Gıdalar
Bebeklere Ve Çocuklara Asla Verilmemesi Gereken Zararlı Gıdalar

Çocuğunuzun beslenmesine bir dizi yiyecek grubu eklemek çok önemlidir. Bununla birlikte, çocuklara verilmesi tavsiye edilmeyen gıdalarda da vardır. Bu esas nedeni bu ürünlerin bileşimi ile ilgilidir.

Bebeklere Ve Çocuklara Asla Verilmemesi Gereken Zararlı Gıdalar

ŞEKER: Şeker, bağışıklık sisteminin ana zayıflatıcısı olarak kabul edilir. Hatta 100 gram miktarında şeker bağışıklık sistemini %50'ye kadar zayıflatır. Amerikan klinik beslenme Dergisi, şeker tüketiminden yarım saat sonra bağışıklık sistemini zayıflatmanın bir etkisi olduğunu ve bu etkinin beş saate kadar sürdüğünü belirtmektedir. Sakarozun (beyaz şekerim) herhangi bir besin maddesinden yoksun olduğunu unutmayın.

Ayrıca, şekeri sindirmek için gerekli olan besin maddeleri, bebeğin vücudundaki besin maddelerinin tüketilmesine neden olur. Şeker farklı gıdalarda mevcut olduğundan, çocuklar için hazırlanan hazır gıdaların içeriğinde de vardırlar. Çoğu bebek maması üreticileri bebek gıdalarında da ve mamalarında şeker kullanırlar.

Çoğu yoğurt çeşidinin bir porsiyonunda 5 çay kaşığı şeker bulunur. Mağazalardaki ürünlerin etiketini okuduktan sonra, 1 çay kaşığı şekerin 4 gramını peroksit ettiğini unutmayın. Bunu bilerek, bir üründe kaç çay kaşığı şeker olduğunu kolayca hesaplayabilir ve daha doğru ürün seçiminizi etkileyecektir.

GİZLİ ŞEKER NELERDİR?

Ürünlerdeki etiketleri dikkatlice okuyun. Burada Sakkaroz (Sükroz), glikoz, şeker şurubu, maltoz, dekstroz, laktoz, bal, altın şurubu, mısır şurubu, pekmez, hidrolize nişasta, früktoz, yoğunlaştırılmış meyve suyu ve benzeri maddelerin gizli bir şeker olduğunu bilmeniz gerekir.

TUZ: Çalışmalarda, test edilen bebek maması ürünlerinin %46'sındaki tuz içeriğinin normu aştığını göstermiştir. Aslında, bebek mamasına tuz eklenmesi kabul edilemez, ancak çoğu küçük çocuklara yetişkinlere yönelik yapılan yiyecekler verilmektedir. Çocuklara kızarmış patates, lezzetli atıştırmalıklar, salam ve sosis, reçel, domuz eti veya çok fazla tuz içeren füme yiyecekler verilmemelidir.

Tuz zaten böbreklere yük getirir ve sağlıklı bir bağışıklık sistemi için çok önemli olan magnezyum gibi elementler, vücut ile savaşırken tamamen kaybolur. Aşırı tuz alımı gelecekte kardiyovasküler hastalığa yol açabilir.  Çocuğun bağışıklık sistemini ve sağlığını korumak için ürünlerin üzerindeki içerik yazılarına dikkat edin.

HİDROJENE (HİDROJENİZE ) YAĞ: Hidrojenasyon işlemi sırasında sıvı yağın kimyasal yapısını etkileyen, sıvıdan katı veya yarı katı henüz margarin haline getirmek için kullanılır. Bu işlem yüksek sıcaklık ve basınç altında gerçekleştirildiğinden, yağ yapısının tahrip edilmesine ve besin değerinin tahrip olmasına yol açar. Bu tür yağlar vücuttaki önemli yağ asitlerinin metabolizmasını engeller. Hidrojene yağ sadece margarin bileşiminde değil, aynı zamanda mağazalarda satılan kurabiye, bisküvi ürünleri, krakerler, turtalar ve diğer şekerlemelerin bileşiminde de bulunur.

KAFEİN: Birçoğu kafeinin kahve bileşiminde bulunan istenmeyen maddelerden biri olduğuna inanıyor. Ancak bu madde aynı zamanda siyah ve yeşil çay, kahve, çikolata ve çikolatalı içeceklerde ve gazlı içeceklerde de bulunur.. Kafein canlandırıcıdır. Aynı zamanda çocuğun bağışıklık sistemi için önemli ve gerekli maddelerin alınmasını engelleyen güçlü bir anti-besindir.

GIDA KATKI MADDELERİ: İşlenmiş gıdaları kullanmaktan kaçınarak, çocuğunuzu kimyasal katkı maddelerinin saldırısından kurtarabilirsiniz. Bu katkı maddeleri şunları içerir: boyalar, katkı maddeleri, emülgatörler, stabilizatörler, koyulaştırıcılar, yapay tatlandırıcılar, koruyucular, lezzet arttırıcılar ve diğer çeşitli katkı maddeleri. Yemeğin iyi görünmesini sağlamak için tasarlanmıştırlar, böylece hoş, lezzetli ve uzun süre bozulmazlar. Yemeğimize yasal olarak dâhil edilebilecek yaklaşık 400 çeşit katkı maddesi vardır, ancak kullandığımız ürünlerin içerik listesinde yer almayan 3500 çeşit katkı maddesi daha vardır.

Bu Takviyeler, bebeğin bağışıklık sisteminde, özellikle de detoksifikasyonun temel işlevini taşıyan kara karaciğerde ek rahatsızlığa ve yüke neden olabilir.

Özellikle bebekler ve çocuklar için özel olarak hazırlanmış hazır içecekler ve besin takviyeleri dâhil edilmemelidir. Bununla birlikte, bu gıdalar ve içecekler yasaklanmış gıda Katkı maddeleri ile doludur. Bu gıda katkı maddeleri özellikle lezzetli atıştırmalıklar, gazlı içecekler, cips, pudingler, balık çubukları, dondurma ve şekerlemelerde çok bulunur.

Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--

logo

   E-posta: bilgi(@)karabukilkhaber.com
Tüm hakları Karabük İlk haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr