HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 01 AĞUSTOS 2024, PERŞEMBE

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ “KADIN VE GÖÇ” KONULU KONFERANS İLE BAŞLADI.

07.03.2019 00:00
8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ “KADIN VE GÖÇ” KONULU KONFERANS İLE BAŞLADI.
8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ “KADIN VE GÖÇ” KONULU KONFERANS İLE BAŞLADI.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde Valiliğimiz İl Göç İdaresi Müdürlüğü, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Karabük Üniversitesi ile Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği tarafından "Kadın ve Göç" konulu konferans verildi.
 
Konferans öncesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle düzenlenen resim sergisinin kurdelesini eşe Özlem Aras Gürel ile birlikte açan Vali Fuat Gürel, beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte sergiyi gezerek eserleri hazırlayan ressamlardan resimler ve konusu hakkında bilgiler aldı.
 
KBÜ 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansa Vali Fuat Gürel ve eşi Özlem Aras Gürel, KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Vali Yardımcısı İsmail Bayata, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, kurum müdürleri, akademisyenler, öğrenciler, Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği üyeleri ve misafir panalistler katıldı.

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ “KADIN VE GÖÇ” KONULU KONFERANS İLE BAŞLADI.
 
Konferansta konuşan Vali Fuat Gürel, "Kadın aile ve toplumu, aklı ve yüreğiyle geleceğe taşıyan, tarih ve medeniyetimizin omuzlarında yükseldiği, insanlığa ışık tutan koskoca bir dünyadır. İnsanlık alemi dediğimiz bu alemin yarısını erkek oluşturuyorsa, diğer yarısını da kadın oluşturuyor. Bunlardan birisini resmin gerisinde tutmak, insanlığı eksik bırakmaktır. Kimseyi annesiyle babası arasında tercih yapmaya zorlayamayız. Kimseyi kız evladı ile erkek evladından birini tercih etmeye zorlayamazsınız. Öyleyle toplumsal hayatta da bu ayrıma müsaade etmeyiz. Bu ayrıma fırsat vermek yanlıştır. Bunlar sadece Kadınlar Günü münasebetiyle söylediğimiz sözler değildir. İnandığımız, savunduğumuz, gerek hukuksal alanda, gerek kamusal alanda gerekse tüm alanlarda mücadelesini verdiğimiz gerçeklerdir. Toplumu güçlendirmenin temelinde kadınların güçlendirilmesi gerçeği ve zorunluluğu yatmaktadır. Bu nedenle kadına yönelik çalışma alanlarında devletimiz başta olmak üzere birçok kurumsal yapının bütüncül yaklaşımıyla uzun soluklu ve kararlı bir mücadele sergilemekteyiz. Kamu kurumlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşları ile de ülkemize gelen sığınmacılara hizmet sunmanın, yaşamış oldukları travmanın etkilerini en aza indirgemenin çabası içerisindeyiz. Savaşların ve göçün psikolojik, sosyal, ekonomik ve fiziksel boyutlarıyla fazlasıyla etkilediği özellikle kadın ve kız çocuklarının desteklenmeleri, psikososyal dirençlerinin artırılması, toplumsal cinsiyet temelli şiddet ve ayrımcılıkla mücadele, kadın-erkek eşitliği konusundaki farkındalığın yükseltilmesi gibi konularda kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve uluslararası örğütlerle işbirliği halinde en yüksek gayretle saha faaliyetlerine devam edilmekte, araştırma yürütülmektedir. Bugün güzide eğitim yuvamız Karabük Üniversitesinde, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Göç İdaresi Müdürlüğü ve Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneğinin düzenlemiş olduğu programda da bu birlikteliğin en somut halini görüyoruz. Göç olgusunun sebepleri, sonuçları ve ortaya çıkardığı yeni ihtiyaçların tahlilinde, göçmenlerin toplumsal entegrasyonunda kurumlar arası iş birliğinin bizi en büyük başarılara götüreceğini biliyoruz.
 
8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle hayatı emek ve sevgiyle ilmek ilmek dokuyan, aileye ve topluma güç katan, dünyaya fedakarlık ve mücadeleleriyle birbirinden güzel izler bırakan tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum. Programın düzenlenmesinde emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum."diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından Prof. Dr. Gülay Günay'ın Moderatörlüğünde, Irıs Bjorg Krıstjansdottır, Gül Erdost ve Sezgin Küçüktepe tarafından "Kadın ve Göç" konulu konferans verildi.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--

logo

   E-posta: bilgi(@)karabukilkhaber.com
Tüm hakları Karabük İlk haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr