HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 05 EKİM 2024, CUMARTESİ

Üzerinde TL yazılan paranın adına ‘milli para’ diyorlar. Bu para milli değildir

'Milli parası olmayan bir ülke milli parasıyla iş yapabilir mi' . "Türkiye'nin maalesef milli parası yok. Üzerinde TL yazılan paranın adına 'milli para' diyorlar. Bu para milli değildir"
22.09.2019 00:00
Üzerinde TL yazılan paranın adına ‘milli para’ diyorlar. Bu para milli değildir
Üzerinde TL yazılan paranın adına ‘milli para’ diyorlar. Bu para milli değildir
Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Karabük İl Başkanı Recep Özcan son günlerde iktidar kanadında ve ekonomide sık sık Milli Paralardan bahsedilir
olunca bir açıklama yaptı.Yaptığı açıklamada Özcan şunları söyledi ;

" Son günlerde Türkiye ile İran arasında milli paralarla ticaret yapılması konusunda önemli adımlar atılması planlanıyor.

Bu karar çok önemli, çünkü ABD dolarına bağımlılıktan kurtulmak isteyen ülkeler milli paralarla ticaret formülünü peş peşe hayata geçiriyorlar. Bu konuda ilk hamle Çin ve Rusya'dan gelmişti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin resmi temaslar için gittiği aralarında Türkiye ve İran'ın da olduğu birçok ülkede 'milli paralarla ticaret yapalım' teklifinde bulunuyor.
Putin, Türkiye'yi ziyaret ettiğinde de aynı teklifte bulunmuştu. ABD doları için küresel hegemonyasını kaybetme anlamına gelen milli paralarla ticaret adımı, başta BRICS ülkeleri (Brezilya, Hindistan, Rusya, Çin ve Güney Afrika) olmak üzere 150'den fazla ülkede formülleri uygulanan Milli Ekonomi Modeli'nin bir formülü.

Üzerinde TL yazılan paranın adına ‘milli para’ diyorlar. Bu para milli değildir

Milli Para buluşu Haydar Baş Bey'e aittir.

Türkiye'nin maalesef milli parası yok. Milli parası olmayan bir ülke milli parasıyla iş yapabilir mi? Üzerinde TL yazılan paranın adına 'milli para' diyorlar. Bu para milli değildir. Gayri safi milli hâsılanın karşılığında, yani emek ve üretimin karşılığında basılan paranın adıdır, milli para. Türkiye'de böyle bir şey yok. Dünyada da yoktu. Milli para Genel Başkanımız Prof.Dr.Haydar Baş Bey'in buluşudur.Dünyaya Milli Parayı tanıtan ve gündem eden o dur.  Bugün piyasanın milli parayı devreye koyması lazım. Neden? Amerika diyor ki; 'Senin paranın geçerli olması için önce benim dolarımı kasana koyacaksın, onun karşılığında kendi paranı basacaksın. O zaman bu para senin olur. Aksi takdirde biz bunu kabul etmeyiz.' Yani para geçerli olması için, konvertible olarak Dolar devreye girecek Türk lirası da karşılığında basılacak. Bu mantıkla bunu işlediler, Haydar Baş Bey bunu reddetti. Bu şekilde basılan Türk lirası milli para olmaz, Doların tercümesi olur. Böyle iş mi olur? Ne olacak o zaman? Bizim emeğimizin, üretimimizin karşılığında basılması gereken paradır milli para. Bu şekilde para devreye konulduğu takdirde Amerika'nın doları işe yaramaz. Neticede birçok ülkede Milli Ekonomi Modeli'nin milli paralarla ticaret formülünü hayata geçirmeden önce yüzde 80-90'larda piyasada iş gören Dolar, şu anda yüzde 10-13 seviyelerine geriledi."
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--

logo

   E-posta: bilgi(@)karabukilkhaber.com
Tüm hakları Karabük İlk haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr