HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 05 EKİM 2024, CUMARTESİ

Çözümün anahtarı bizde

Meltem TV'de yayınlanan "2019'dan 2020'ye Bakış" programına kurmay kadrosuyla katılan BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, "Türkiye yükselmek ve kalkınmak istiyorsa, bu işin anahtarı bizdedir, Bağımsız Türkiye Partisi'ndedir.ABD çöktü, hiç kimse bunu geri döndüremez. Ben 2005 yılında bunu açıkladım." dedi
02.01.2020 00:00
Çözümün anahtarı bizde
Çözümün anahtarı bizde
Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş ve kurmay kadrosu, Meltem Medya Grubu'nda yayınlanan "2019'dan 2020'ye Bakış" programına katılarak, hem 2019 yılında yaşanan önemli olayları, hem de 2020 yılında ülkemizi ve dünyayı hangi gelişmelerin beklediğini ortaya koydu. 31 Aralık gecesi saat 21.30 sularında başlayan ve 4.5 saat süren programa katılan BTP kurmay kadrosundan her bir isim çok önemli değerlendirmeler yaptı. Prof. Dr. Haydar Baş'ın da zaman zamanı kısa kısa değerlendirmeler yaptığı programda en dikkat çeken konuşmalardan bazılarını genç katılımcılar yaptı.

Bu genç isimlerden birisi BTP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Eyercioğlu'nun oğlu Ahmet Haydar Eyercioğlu'ydu. Meltem TV ekranlarında Haber Ötesi programının moderatörlüğünü de yapan Ahmet Eyercioğlu, '2019'dan 2020'ye bakarken önümüzde müthiş bir değer var, Prof. Dr. Haydar Baş, ama maalesef ülkemizde kıymeti bilinmiyor' ifadeleriyle başladığı konuşma Diş Hekimliği öğrencisi Eyercioğlu, şunları söyledi: "Dünyada ekonomide çağ kapanıyor, yeni bir çağ açılıyor. Çin ve Rusya'nın yaptığı atılımlar dikkat çekiyor.

Yüzyıllardır var olan Çin ve Rusya bu sıçramayı geçmişte değil de bugün başarabildi. Neden? Prof. Dr. Haydar Baş sayesinde. Bu gerçeği görmemek körlükten öte bir şeydir. Ancak kasten görmek istemeyenlerin göremeyeceği bir başarıdır bu." 
 
Hem bugünü hem de geleceği kurtaran lider
 
2019 yılının son saatlerinde Meltem TV'de yayınlanan programda konuşan gençlerden biri de BTP Kahramanmaraş İl Başkanı Dilek Erdoğanyılmaz ile BTP Kahramanmaraş İl Yönetim Kurulu Üyesi Senar Erdoğanyılmaz'ın oğlu hâlihazırda hukuk eğitimi alan Cihan Erdoğanyılmaz'dı. Bilim ve teknoloji konusunda yaptığı çalışmalarla TÜBİTAK'tan ödül alan Cihan Erdoğanyılmaz konuşmasında şunları söyledi: "250 yıldan beri dünyayı açlığa, sefalet sürükleyen bir kapitalizm var. BRICS Ülkeleri İş Geliştirme Başkan Vekili Prof. Dr. Gorbanovsky, 'sömürüldüğümüzü biliyorduk ama bu durumdan nasıl kurtulacağımızı bilmiyorduk' demişti. Nasıl Atatürk emperyalizme karşı dünyada ilk mücadeleyi başlattı ve bütün mazlum milletlere umut olduysa 2005 yılında da Prof. Dr. Haydar Baş, dünya halklarına milli para sistemini, Milli Ekonomi Modeli ekseninde kurtuluş yolunu gösterdi. Rusya 2006 yılında bu sistemi kalkınma programına aldı ve 2013 yılında parlamentosunu davet etti. Daha önce tankını 100 dolara satan Rusya, bu adımlardan sonra çok hızla kalkınma sürecine girdi. Ardından Çin aynı yola girdi.

Bugün Haydar Baş Bey, her bir vatandaşının haklarını kuruyan baba devlet anlayışını inşa etmiştir. Prof. Dr. Haydar Baş'ın uyguladığı ekonomi sistemi, Ehl-i Beyt'in uyguladığı ekonomi sistemi ve Atatürk'ün uyguladığı ekonomi sistemi aynı temellere dayanmaktadır. Milli Ekonomi Modeli, bugünü kurtardığı gibi yarını da kurtaracaktır." Programda konuşan bir diğer genç ise Meltem TV'de yayınlanan Gündemin Nabzı programının moderatörü hukuk fakültesi öğrencisi Hüseyin Taşkın'dı. Prof. Dr. Haydar Baş'ın dünyayı değiştiren bir lider olduğuna vurgu yapan Hüseyin Taşkın, şunları söyledi: "Bir devletin dünyayı değiştirmesi dahi çok zor bir şeydir.

Biz öyle bir insanla, Prof. Dr. Haydar Baş'la beraberiz ki, Milli Ekonomi Modeli teziyle beraber dünya değişmiştir, tam tersi bir yöne gitmeye başlamıştır. O yüzde Prof. Dr. Haydar Baş'ı gizlemek isteyenler, milletle bir ve beraber olmasına engel olmaya çalışanlar aslında ne kadar büyük bir yanlış yaptıklarını bilmiyorlar. Bugün ülke olarak yaşadığımız sonuç Prof. Dr. Haydar Baş'ı gizlemenin sosyal anlamda bize kesilmiş faturasıdır. Yanlış insanların peşinden gittiğimiz için kötü bir durumda olduğumuz doğrudur ancak aslında Prof. Dr. Haydar Baş'ın yanında olmadığımız, onun peşinden gitmediğimiz için bu sıkıntılara mahkûm olmuş durumdayız." 
 
Hüseyin Baş'tan çarpıcı açıklama
 
2020 yılında girilen ilk dakikalarda ise programda BTP Genel Başkan Yardımcısı hukukçu Hüseyin Baş, önemli değerlendirmelerde bulundu. 2020 yılının milletimiz ve dünya için hayırlar getirmesini dileyerek başladığı konuşmasında Hüseyin Baş, 'İçinde bulunduğumuz yüzyılı tek cümleyle ifade edersek, 'bu yüzyılda taht çalana fatih, aç olduğu için ekmek çalana hırsız' deniyor. Müthiş bir adaletsizlik ve buhran döneminden geçiyoruz. 2019'da kadın cinayetleri, istismar suçları, geçim sıkıntısından dolayı yaşanan intiharlar damga vurmuştur" şeklinde konuştu. Hüseyin Baş konuşmasını şöyle sürdürdü: "Demokrasi insanların, kendilerini yönetecek insanları seçme özgürlüğüdür. Bugün biz hangi bakana, milletvekiline, bürokrata ya da devlet görevlisine hesap sorabiliyoruz.

Hiç kimseye hesaba çekemiyoruz. Yani demokrasi maalesef sözde kalmış durumda. Bunun son örneğini Trabzon'da yaşadık. Trabzon'da yeni yıla giriyoruz. Trabzonspor'da bir teknik direktör krizi yaşandı son günlerde. Genel Başkanımız Prof. Dr. Haydar Baş'ın da çok iyi tanıdığı, geçmişte çok iyi bir futbolcu olan Ünal Karaman, borç batağına saplanmış bir takımdan şampiyonluğa oynayan, Avrupa'da başarıya koşacak bir takım ortaya çıkardı. Her şey çok güzel giderken Ünal Hoca görevden istifa ettiğini duyurdu. Hangi siyasi baskılar olduğu bir kenara olan Trabzonluya ve Trabzonspor'a oluyor. Ama yönetimden kimse sorulan sorulara cevap veremiyor. Ama kendisinin ciddi başarılarının olduğunu bildiğimiz ve daha çok başarılara imza atacağına emin olduğumuz Ünal Hoca'nın sonuna kadar yanında olduğumuzu herkesin bilmesini isterim. Her türlü manevi desteği kendisine sağlayacağımızdan Ünal Hoca'mızın emin olmasını isteriz. Bugün Ünal Hoca'ya yapılan haksızlıkların benzerleri Prof. Dr. Haydar Baş'a da yapılmıştı, o yüzden kendisini çok iyi anlıyoruz." Konuşmasında son günlerin en önemli tartışma konularından Kanal İstanbul konusuna da değinen Hüseyin Baş, "Yönetim erkelerinin bir projeyi önümüze koyduğunda bu projenin bize ne faydası var açıklamaları gerekiyor. Yani 'o istemiyor ama ben istiyorum o yüzden yapılacak' mantığı yanlış bir mantıktır. Kanal İstanbul, ABD ve emperyalist devletlerin Türkiye'yi bölme projesidir. Karadeniz'de hâkimiyet kurma projesidir. Kanal İstanbul, yüzyıldır devam eden bu toprakları parçalama projesinin son noktasıdır. Bu görmemek büyük bir cinayettir" dedi. 
 
Bu çöküşün geri dönüşü yok
 
Programda kurmay kadrosunun konuşmalarının aralarında zaman zaman saptamalar yapan BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, çok önemli açıklamalar yaptı. "Dünya benimle beraber büyük bir yeniliğe kavuştu, çok ciddi bir açılım yaptı" diyen Prof. Dr. Baş şunları söyledi: "ABD çöktü, hiç kimse bunu geri döndüremez. Ben 2005 yılında bunu açıkladım. Bunda kuşkunuz olmasın. Ama ne siyasiler ne de halk bize kulak vermedi. Bizim sistemimizi uygulamadan, ekonomideki sorunları çözülebilmesini asla mümkün değildir. Milli Ekonomi Modeli uygulanmadığı takdirde ne yapılırsa yapılsın bu işin içinden çıkılması mümkün olmayacaktır. Yani bunu herkesin çok iyi görmesi lazım. Biz milli para projesini ortaya attıktan sonra doların kıymeti kalmadı. Ne Amerika, ne onu gözleyen ve de Asya'da onu gözleyen devletler asla doları geçmişteki hâkimiyet noktasına çıkaramayacaklar. Yani ben doların hâkimiyetini sildim."  
 
Milli parayı bilmeyenler konuşuyor
 
Milli para projesini ilk defa dile getirdikten sonra herkesin bunun propagandasını yapmaya başladığını ifade eden BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, "Biz milli para projesini öne çıkardığımız zaman herkes milli paraya sahip çıktı, bunun propagandasını yapmaya çalıştı. Ama Türkiye'de milli para yok. Daha milli paranın ne olduğunu bilmeyenler çıkıp milli parayla ilgili konuşuyorlar. Yani arkadaşlar gerçek milli parayı hayata geçirme işi, başkasının değil bizim işimizdir. Başkaları bunu başaramaz. Sevgili arkadaşlar bizim dönemimiz başlamıştır, bunu asla unutmayınız. Ben kimseden kopya çekmedim. Benim orijinal görüşlerim Türkiye'yi dimdik ayağa kaldıracak. Ne kadar zamanda? Ben size diyeyim 6 ay, siz uzatın 1 yıla çıkarın. Bugün bu programda konuşan gençleri dördünüz. Ben siyasilere diyorum ki; bu gençleri dinlesinler, bunları danışman alsınlar. Vallahi Türkiye'de her bir sorun 6 ayda çözülür. Ama beni dinlemiyorlar ki bu gençleri dinlesinler. Ciddi bir döneme girilmiştir. Türkiye yükselmek, kalkınmak istiyorsa, bu işin anahtarı bizdedir, Bağımsız Türkiye Partisi'ndedir" şeklinde konuştu. 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--

logo

   E-posta: bilgi(@)karabukilkhaber.com
Tüm hakları Karabük İlk haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr