HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 05 EKİM 2024, CUMARTESİ

Dünya Milli Ekonomi Modeli ile kalkınıyor.Kendi insanımız kör sağır..

BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş yaptığı açıklamada, Çin'in Milli Ekonomi Modeli'ni esas alarak iç pazarını devreye koyduğuna işaret ederek, "1.5 milyar insan tüketici noktasındadır, yani müşteridir. Bugün Çin bunu yapıyor. Çok da muvaffak oldu. ABD'yi ezdi" dedi
18.09.2019 00:00
Dünya Milli Ekonomi Modeli ile kalkınıyor.Kendi insanımız kör sağır..
Dünya Milli Ekonomi Modeli ile kalkınıyor.Kendi insanımız kör sağır..
Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş  yaptığı değerlendirmede dünya ekonomisinin gidişatı konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

ABD ile ticaret savaşı halinde olan Çin'in ticaret hacminin daraldığına dair iddiaların gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Prof. Dr. Baş, Çin'in nasıl büyüdüğü konusunda, "Çin'in büyümesi aslında dış ticareti terki ile başlıyor. Bugüne kadar Çin, dış ticaret ile büyüyen, geçimini temin eden ülke idi" dedi.

Çin, MEM'i hayatına geçirdi

27 Şubat 2013'te Rusya'nın Meclisi Duma'da 6 saat konferans verdiğini ve bu konferansta Rus siyasetçilerin ve bilim insanlarının da değerlendirmelerde bulunduğunu dile getiren Prof. Dr. Baş, "O konferansta özellikle iç ve dış ticaret üzerinde bilhassa çok durdum. Çin'in büyümesinde iç ticaretin tekrar devreye girmesi lazım, dedim. Bunun üzerine kendi kurallarını hayata geçirmek için harekete geçti ancak bunda muvaffak olamadı. Bu sefer iç pazara yönelmek istedi. Bu süreçte Rusya, uzun süredir uyguladığı benim sistemim olan Milli Ekonomi Modeli'ni Prof. Dr. Vladimir Lisiçkin vasıtasıyla onlara anlattı. Çin de dış ticaret ile değil de kendi iç pazarıyla büyümenin doğru olacağına inandı. Bizim de kanaatimizi aldılar, biz de onlara dedik ki 'iç ticaretiniz dahilinde 1.5 milyar insan var. Bugün dünyanın yaklaşık 4'te biri... Eğer siz bunu faaliyete geçirebilirseniz, kazandığınızın en az 10-15 misli parayı kazanırsınız. Bize güvenip inandılar, iç ticaretlerini devreye koydular. O güne kadar 50 dolar maaş alan Çinlinin bugün 5 bin doların üzerinde geliri var. Niye? Çünkü 1.5 milyar insan onun pazarı oldu, yani kendi halkı kendi pazarı oldu."

Çin'in iç pazarı çok güçlü

"Şimdi adam kalkmış diyor ki, Çin dış ticaret yapmıyor" diyen Prof. Dr. Baş, şu önemli tespitlerde bulundu: "Çin'in dış ticarete ihtiyacı yok ki... Kısaca Çin, iç ticaretini tamamen devreye koymuştur. Bugün 1.5 milyar insan tüketici noktasındadır, yani müşteridir. Bir üretici için lazım olan şey de pazardır. Pazar olduktan sonra malını herkese, her türlü şekilde satabilir. Bugün Çin bunu yapıyor. Çok da muvaffak oldu. ABD'yi ezdi. Bunun karşısında Türkiye'deki Amerikan uşakları Çin'in aleyhinde haber yapıyor."
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--

logo

   E-posta: bilgi(@)karabukilkhaber.com
Tüm hakları Karabük İlk haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr