HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 05 EKİM 2024, CUMARTESİ

Prof.Dr.Haydar Baş ; "Milli Para Benim Buluşumdur!"

Kurban Bayramı'nda Trabzon'da partililerle bayramlaşan Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, 2005 yılından bu yana dile getirdiği Milli Ekonomi Modeli'nde yer alan 'milli para' formülünün uygulanmaya başlamasının ABD'nin yok oluşu anlamına geldiğini ifade etti
15.08.2019 00:00
Prof.Dr.Haydar Baş ; "Milli Para Benim Buluşumdur!"
Prof.Dr.Haydar Baş ; "Milli Para Benim Buluşumdur!"
Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Trabzon'da Kurban Bayramı'nın üçüncü günü akşamı bayramlaşma programı düzenledi. Programa BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş da katılarak, partililerle bayramlaştı.

Bayramlaşmadan sonra partililere hitap eden Prof. Dr. Baş, Türkiye ve dünya gündemine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Baş'ın gündemindeki ağırlıklı konu ekonomiydi.

Milli Ekonomi Modeli ile dünyadaki dengeleri değiştirdiğini ifade eden Baş, 4 milyardan fazla bir nüfusa sahip olan BRICS (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika) ülkelerinin ayağa kalktığını dile getirdi. BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş şunları söyledi: "BRICS ülkelerinin tamamı Milli Ekonomi Modeli'ni uyguluyorlar. Rusya'nın durumunu siz biliyorsunuz, 50 Dolar maaş alıyorlardı. Çin keza öyle. Ama şimdi bir Rus'un kazancı 5-6 bin Dolar. Bir Çinli'nin kazancı ise bazen 10 bin Dolara kadar tırmanıyor. Benim sistemimi uyguluyorlar. Amerika bunları yıkmaya çalıştı. Yıkacağını zannetti, Amerika yıkıldı. Zaten 2005 yılında İstanbul'da düzenlenen Milli Ekonomi Modeli Kongresinde ben milli parayı izah ederken 'Amerika'yı yıktım' demiştim."

Milli para gelirse Dolar devreden çıkar

Dünyada ABD Dolarının hâkimiyetine son veren milli paralarla ticaret projesi hakkında da bilgiler veren Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, 2005 yılında ekonomi literatürüne kazandırdığı 'milli para' kavramının ilk olarak Rusya tarafından uygulandığını ifade etti ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in danışmanı Prof. Dr. Victor Minin ile yaptığı bir görüşmeyi şöyle anlattı: "Ali Victor'a dedim ki; bir, Rusya'nın parasını koruyacak kurumun kontrol altına alınması iki, devletin tam bağımsız olması üç, kesinlikle piyasasında Doların bulunmaması. Peki, hangi para bulunacak diye sordu. Kendi paranız, milli paranız dedim. İşte benim milli para teorim oradan devreye girdi. Milli paranızı devreye sokarsanız Dolar devreden çıkar dedim. Doğru dedi. Ama siz bugüne kadar bunu yapmadınız ki, Doları aldınız Hazinenize koyup, karşılığında kendi paranızı bastınız. Bu Dolar batar mı dedim. Eşek etmiş binmiş at etmiş sürüyor, dedim. O konuşmada ikna oldu. Ve hakikaten ondan sonra da Rusya ile Çin anlaştılar. İlk toplantıda Rusya ve Çin, devreye girecek bu milli parayla birlikte Doları devre dışı bırakmak için adımlar atmayı konuştular. Doların devreden çıkması için milli paraların devreye girmesi lazım. Ve arkadaşlar hafta geçmeden Rusya Çin ile 'milli paralarla ticaret yapacağız' diye anlaştı. O hafta ABD'ye müthiş bir darbe indirdiler. Piyasada yüzde 80 Dolar varken, o hafta en az yüzde 20 kayıpla piyasadaki Dolar yüzde 60 nispetine geriledi. Şu anda çok daha alt seviyelere inmiş durumda. Bu ABD'nin yok oluşudur. Yani ben Amerika'yı yıktım."

Türkiye bir darboğazda

Konuşmasının son bölümlerinde Türkiye'yle ilgili değerlendirmeler de yapan BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, "Türkiye darboğazda ve bu durumdan sadece bizimle çıkabilir" dedi. Prof. Dr. Baş şöyle konuştu: "Türkiye şimdi dar bir boğazda biliyorsunuz. Bakın bu darboğazdan Türkiye'yi ben bir haftada çıkarırım. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın."
 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--

logo

   E-posta: bilgi(@)karabukilkhaber.com
Tüm hakları Karabük İlk haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr