HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 01 AĞUSTOS 2024, PERŞEMBE

Sınavlarda başarının anahtarı okuma becerisi

Yeditepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yelkin Diker Coşkun, son yıllarda özellikle üniversiteye giriş sınavlarında okuma becerisine dayalı uzun paragraflar ve üst düzey düşünme becerisi gerektiren soruların başarılı öğrencileri belirlemede kullanılır hale geldiğini söyledi
11.06.2019 00:00
Sınavlarda başarının anahtarı okuma becerisi
Sınavlarda başarının anahtarı okuma becerisi
Üniversite sınavına girmeye hazırlanan öğrencilere önerilerde bulunan Coşkun, "Sınav hazırlığı bir süreçtir ve dikkatli bir planlama gerektirir. Bu nedenle adaylar, sınav hazırlıklarını gözden geçirmeli ve güçlendirmeleri gerektiğini düşündükleri konularla ilgili çalışma planı oluşturmalı" bilgisini verdi.
 

Coşkun, şunları söyledi: "Son yıllarda okuma becerisine dayalı uzun paragraflar ve üst düzey düşünme becerisi gerektiren sorular başarılı öğrencileri belirlemede kullanılır hale geldi. Bu sadece bizde değil, başka ülkelerde de giderek yaygınlaşan bir durum.

Bu nedenle öğrencilerin sınav hazırlığını sadece bir yıl ile sınırlı tutmamaları faydalı olacaktır. Öğrencilerin sınav başarısından ziyade kişisel gelişim odaklı olmaları, kitap okuyan, analitik düşünen, düşünme becerilerini farklı alanlarda uygulayabilen bilişsel esnekliğe sahip olması onların başarılı olmalarını belirlemeye başladı.

Eskiden olduğu gibi temel konuları çalışmak orta düzey bir puan aralığında başarılı olmayı sağlasa da daha yüksek puan aralıklarına sahip olabilmek için okuma becerisi ve analitik düşünme becerisi ayırıcı özellikler oldu."
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--

logo

   E-posta: bilgi(@)karabukilkhaber.com
Tüm hakları Karabük İlk haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr