HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 21 EKİM 2024, PAZARTESİ

Sadaka verenin rızkı artar

Resûlullah (s.a.a) şöyle buyurmuştur: "Sadaka, sadaka veren kimsenin rızkını ve varlığını arttırır; o halde Allah size rahmet etsin, sadaka verin"
 
20.05.2020 00:00
Sadaka verenin rızkı artar
Sadaka verenin rızkı artar
Resûlullah (s.a.a) şöyle buyurmuştur: "Sadaka kötü ölümü önler." (Bihar, s.124/35).
Resûlullah (s.a.a) şöyle buyurmuştur: "Allah sadakayla yetmiş tür kötü ölümü insandan uzaklaştırır." (Bihar, 62/269/63).
İmam Bâkır (a.s) şöyle buyurmuştur: "Sadaka dünyevî yetmiş belayı ve kötü ölümü def eder. Sadaka veren kimse kötü bir ölümle asla ölmez." (a.g.e., 96/135/68).
Resûlullah (s.a.a) şöyle buyurmuştur: "Sadaka veriniz ve hastalarınızı sadakayla tedavi ediniz. Zira sadaka tatsız olayları ve hastalıkları önler. Ömrünüzü ve iyiliklerinizi artırır." (Kenz'ul Ummal, 16113).
İmam Bâkır (a.s) şöyle buyurmuştur: "İhsan ve sadaka fakirliği giderir, ömrü artırır ve sahibinden yetmiş tür kötü ölümü def eder." (Sevab'ul Amal, 169/11).
İmam Sâdık (a.s) şöyle buyurmuştur: "Her kim gündüz veya gece sadaka verirse, Aziz ve Celil olan Allah onu enkaz altında kalmaktan, yırtıcı hayvanlara yem olmaktan ve kötü ölümden korur." (Bihar, 96/124/34).
İmam Sâdık (a.s) şöyle buyurmuştur: "Hastalarınızı sadakayla tedavi edin. Sizden her biriniz günlük yiyeceğini sadaka verirse ne olur! Bazen kulun ruhunun alınma senedi ölüm meleğine verilir ama kul sadaka verir ve neticede ölüm meleğine söyle denir: Senedi geri çevir." (Bihar, 96/123/32).
İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "Sadaka etkili bir ilaçtır." (Nehc'ul Belağa, 7. Hikmet).
İmam Kazım (a.s), kendisine tümü hasta olan kalabalık ailesinden şikayette bulunan birisine şöyle buyurmuştur: "Onları sadakayla tedavi et. Zira hiçbir şey sadakadan daha hızlı bir şekilde Allah katında kabul edilmez ve hasta için sadakadan daha faydalı bir ilaç yoktur." (Tıbb'ul Eimme, 123).
İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "Rızkı sadakayla indirin." (Bihar, 78/68/13).
İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "Fakir olduğunuz zaman sadaka ile Allah ile ticaret edin." (Nehc'ul Belağa, 258. Hikmet).
İmam Sâdık (a.s) şöyle buyurmuştur: "Bazen ben fakir düşerim ve sadaka vererek Allah ile ticarette bulunurum." (Bihar, 78/206/54).
İmam Sâdık (a.s), oğlu Muhammed'e şöyle buyurmuştur: "Oğulcağızım! O harçlıktan ne kadar arttı?"
Muhammed, "Kırk dinar" deyince şöyle buyurdu: "Git ve onu sadaka ver."
Muhammed, "Elimizde sadece bu kırk dinar kaldı" deyince şöyle buyurmuştur: "Onları sadaka olarak ver. Zira Aziz ve Celil olan Allah, karşılığını verir. Her şeyin bir anahtarı olduğunu, rızkın anahtarının da sadaka olduğunu bilmiyor musun? Şimdi git, o kırk dinarı sadaka olarak ver."
Muhammed şöyle diyor: "Ben bu işi yaptım. Henüz on gün geçmeden babama bir yerden dört bin dinar para geldi." (a.g.e, 96/134/68).
Resûlullah (s.a.a) şöyle buyurmuştur: "Çok sadaka verin ki rızkınız da çoğalsın." (A'lam'ud Din, 333).
Resûlullah (s.a.a) şöyle buyurmuştur: "Sadaka, sadaka veren kimsenin rızkını ve varlığını arttırır; o halde Allah size rahmet etsin, sadaka verin." (Emali et-Tusi, 14/18).
İmam Sadık (a.s) şöyle buyurmuştur: "Sadaka vermek borçları eda eder ve geriye bereket bırakır." (Bihar, 96/134/68). (Muhammed Muhammedî Reyşehrî, Mizanu'l-Hikmet). 
 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--

logo

   E-posta: bilgi(@)karabukilkhaber.com
Tüm hakları Karabük İlk haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr