HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 21 EKİM 2024, PAZARTESİ

‘Sabır orduların en iyisidir’

İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "Akıl insanın arkadaşı, hilm insanın yardımcısı, iyi geçinmek insanın babası ve sabır orduların en iyisidir"
07.05.2020 00:00
‘Sabır orduların en iyisidir’
‘Sabır orduların en iyisidir’
Resûlullah (s.a.a) şöyle buyurmuştur: "Sabır imanın yarısıdır." (Şerh-u Nehc'il Belağa-i İbn-i Ebi'l-Hadid, 1/319).

İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "Sabır musibeti kolaylaştırır." (Gurer'ul Hikem, 533).

İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "Sabır en iyi teçhizattır." (a.g.e., 767).

İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "Zorluklar karşısında sabretmek genişlik halinde afiyet içinde yaşamaktan daha üstündür." (a.g.e., 1821).

İmam Sadık (a.s) şöyle buyurmuştur: "Şükür gibi hiçbir şey sevilen şeyleri çoğaltmaz ve sabır gibi hiçbir şey sevilmeyen şeyleri azaltmaz." (Tuhef'ul Ukul, 363).

İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "Sabrı kaybetmenin musibeti, musibetlerin en büyüğüdür." (Gurer'ul Hikem, 1608).

İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "Sabırla mihnet azalır." (a.g.e., 4205).

Resûlullah (s.a.a), Ebuzer'e yaptığı tavsiyesinde şöyle buyurmuştur: "Eğer gücün yetiyorsa sevinç ve yakînle Allah için çalış, eğer yapamazsan bil ki sevmediğin şeyler karşısında sabretmekte birçok hayır gizlidir." (Mekarim'ul Ahlak, 2/377/2661).

İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "Sabırla olayların zorluklarına karşı koymak mümkündür. Tahammülsüzlük mahrumiyet türlerinden biridir." (Bihar, 78/11/70).

İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "Akıl insanın arkadaşı, hilm insanın yardımcısı, iyi geçinmek insanın babası ve sabır orduların en iyisidir." (Emali et-Tusi, 146/240).

İmam Sadık (a.s) şöyle buyurmuştur: "Mü'min zorluklar karşısında sabretmek üzere yaratılmıştır." (Mişkat'ul Envar, 23).

İmam Bâkır (a.s) şöyle buyurmuştur: "Her kim kendisini zamanın musibetleri karşısında sabretmeye hazırlamazsa aciz kalır." (el-kafi, 2/93/24).

İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "Güzel yakîn ve sabır azmiyle hüzünleri kendinizden uzaklaştırın." (Kenz'ul Fevaid lil Keraceki, 1/140).

İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "Her kim sabrı kendine hakim kılarsa hiçbir soruna itina göstermez." (Bihar, 82/136/21).

İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "Zorlukları, gecenin karmaşık rüyaları gibi geçip giden dünya karşısında sabret." (Bihar, 40/348/29).

İmam Cevad (a.s) şöyle buyurmuştur: "Musibetler karşısında sabretmek, musibet gören kimsenin sıkıntısına sevinen kimse için bir musibettir." (Keşf'ul Gumme, 3/139).

İmam Sâdık (a.s) şöyle buyurmuştur: "Aziz ve Celil olan Allah bir topluluğa nimet verdi. Onlar şükretmediler ve bu sebeple o nimet kendileri için vebal oldu. Allah, bir topluluğu da musibete düçar kıldı. Onlar sabrettiler ve neticede o musibet kendileri için nimet oldu." (el-Kafi, 2/92/18). (Muhammed Muhammedî Reyşehrî, Mizanu'l-Hikmet). 

 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--

logo

   E-posta: bilgi(@)karabukilkhaber.com
Tüm hakları Karabük İlk haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr