HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 21 EKİM 2024, PAZARTESİ

Onlar kulların en hayırlısıdır

İmam Sâdık (a.s) şöyle buyurmuştur: "Şüphesiz kulların en hayırlısı kendisinde şu beş haslet toplanan kimsedir: İyilik ettiğinde sevinir, kötülük ettiğinde mağfiret diler, kendisine iyilik verilince şükreder, belaya uğrayınca sabreder ve zulme uğrayınca bağışlar"
03.06.2019 00:00
Onlar kulların en hayırlısıdır
Onlar kulların en hayırlısıdır
Resûlullah (s.a.a) şöyle buyurmuştur: "Şüphesiz en hayırlılarınız takva sahibi, temiz, elleri açık (cömert) olan, kötü dilli ve şehvetine düşkün olmayan, anne babasına iyilik eden ve ailesini başkasına muhtaç etmeyendir." (el-Bihar, 70/375/20).

İmam Ali (a.s), Allah nezdinde insanların en hayırlıları sorulunca şöyle buyurmuştur: "Allah'tan en çok korkan, en çok takva üzere amel eden ve dünyadan en çok yüz çevirendir." (a.g.e. s. 378/24).

İmam Sâdık (a.s) şöyle buyurmuştur: "En hayırlılarınız, en cömertleriniz, en kötüleriniz ise en cimrilerinizdir." (a.g.e. 73/307/34).

Resûlullah (s.a.a), kendisine, "İnsanların en hayırlısı olmayı istiyorum" diyen birine şöyle buyurmuştur: "İnsanların en hayırlısı, insanlara fayda veren kimsedir. O halde insanlara faydalı ol." (Kenz'ul-Ummal, 44154).

Resûlullah (s.a.a) şöyle buyurmuştur: "İnsanların en hayırlısı, insanların kendisinden istifade ettiği kimsedir." (el-Bihar, 75/23/1).

İmam Sâdık (a.s) şöyle buyurmuştur: "Şüphesiz kulların en hayırlısı kendisinde şu beş haslet toplanan kimsedir: İyilik ettiğinde sevinir, kötülük ettiğinde mağfiret diler, kendisine iyilik verilince şükreder, belaya uğrayınca sabreder ve zulme uğrayınca bağışlar." (el-Bihar, 78/206/63).

İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "İnsanların en hayırlısı dünyadan yüz çeviren, rağbeti az olan, şehveti ölen, imanı halis olan ve yakîni doğru olandır." (Gurer'ul-Hikem, 5031).

İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "İnsanların en hayırlısı genişliğinde cömert ve şükredici olandır. İnsanların en hayırlısı darlığında fedakâr ve sabırlı olandır." (a.g.e. 5027-5028).

İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "İnsanların en hayırlısı, kalbinden hırsı çıkaran ve Rabbine itaatte isteklerine isyan edendir." (a.g.e. 5025).

İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "İnsanların en hayırlısı nefsinin şehvetlerinden temizlenen, gazabını söküp atan ve rabbini razı edendir." (a.g.e. 5026).

İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "İnsanların en hayırlısı gazaplandığında hilmli  (yumuşak) olan, zulme uğradığında bağışlayan ve kendisine kötülük edildiğinde iyilikte bulunandır." (a.g.e. 5000).

Resûlullah (s.a.a) şöyle buyurmuştur: "İnsanların makam açısından en hayırlısı, atının üzerine oturup düşmanına korku salan ve düşmanlarının kendisini korkuttuğu kimsedir." (Kenz'ul-Ummal, 10657).

Resûlullah (s.a.a) şöyle buyurmuştur: "İnsanların en hayırlısı çabuk gazaplanmayan ve hemen hoşnut olan kimsedir." (a.g.e. 43588). (Muhammed Muhammedî Reyşehrî, Mizanu'l-Hikmet).
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--

logo

   E-posta: bilgi(@)karabukilkhaber.com
Tüm hakları Karabük İlk haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr