HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 09 EYLÜL 2024, PAZARTESİ

Mazlumun duası müstecab olur

İmam Sâdık (a.s) şöyle buyurmuştur: "Sakın mazlum bir müslümana zulmetmek hususunda zalime yardımcı olmayınız. Zira size beddua ederse bedduası müstecab olur. Şüphesiz babamız Resûlullah (s.a.a) şöyle buyuruyordu: Şüphesiz mazlum müslümanın duası müstecab olur"
02.06.2019 00:00
Mazlumun duası müstecab olur
Mazlumun duası müstecab olur
Resûlullah (s.a.a) şöyle buyurmuştur: "Babanın bedduasından sakının. Şüphesiz babanın bedduası kılıçtan daha keskindir." (el-Bihar, 74/84/94).

Resûlullah (s.a.a) şöyle buyurmuştur: "Dört kişinin duası asla reddolunmaz: Adil imamın, babanın evaldına ettiği dua, insanın gıyabında kardeşi için ettiği dua ve mazlumun duası. Azameti yüce olan Allah şöyle buyurmuştur: İzzetim ve Celalime and olsun ki, her ne kadar uzun da sürse sonunda intikamını alacağım." (a.g.e. 77/47/3).

İmam Sâdık (a.s) şöyle buyurmuştur: "Üç dua Allah-u Teâlâ'dan örtülü kalmaz: Kendisine iyilik yaptığı zaman babanın evladına yaptığı dua ile kendisine eziyet ettiği zaman aleyhine ettiği beddua, mazlumun zalim hakkında ettiği beddua ile mazlumun, zalimden intikamını almada ona yardım eden kimse hakkında ettiği dua ve bizim için mümin kardeşine mali yardımda bulunduğu kimseye mümin insanın ettiği dua ile kendisine muhtaç olduğu ve ihtiyacını giderebildiği halde gidermeyen kimse aleyhinde ettiği beddua." (Emali'et-Tusi, 280/541).

İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "Dört kişinin duası asla reddolunmaz: Adil imamın halkı için ettiği dua, iyi babanın evladı için ettiği dua, iyi çocuğun babası için ettiği dua ve mazlumun duası. İsmi yüce olan Allah şöyle buyurmuştur: İzzetim ve Celalime and olsun ki, her ne kadar uzun da sürse sonunda intikamını alacağım." (İrşad, 1/304).

İmam Sâdık (a.s) şöyle buyurmuştur: "Sakın mazlum bir müslümana zulmetmek hususunda zalime yardımcı olmayınız. Zira size beddua ederse bedduası müstecab olur. Şüphesiz babamız Resûlullah (s.a.a) şöyle buyuruyordu: Şüphesiz mazlum müslümanın duası müstecab olur." (el-Kafi, 8/8/1).

Resûlullah (s.a.a) şöyle buyurmuştur: "Ümmetimin çocuklarının duası günahlara bulaşmadıkça müstecab olur." (el-Bihar, 93/357/14).

Resûlullah (s.a.a) şöyle buyurmuştur: "Her kim bir topluluğa iyilik eder de, onlar kendisine teşekkür etmezlerse ve o da haklarında beddua ederse bedduası müstecab olur." (a.g.e. s. 349/15).

İmam Hasan (a.s) şöyle buyurmuştur: "Kur'an okuyan kimsenin duası er veya geç kabul olur." (a.g.e. s. 313/17; ez-Zulm, 2469. Bölüm). (Muhammed Muhammedî Reyşehrî, Mizanu'l-Hikmet).
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--

logo

   E-posta: bilgi(@)karabukilkhaber.com
Tüm hakları Karabük İlk haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr