HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 01 AĞUSTOS 2024, PERŞEMBE

Domuz etinin haram ve zararlı olmasının fiziksel ve ruhsal nedenleri

21.02.2019 00:00
Domuz etinin haram ve zararlı olmasının fiziksel ve ruhsal nedenleri
Domuz etinin haram ve zararlı olmasının fiziksel ve ruhsal nedenleri

Domuz çok kirli bir hayvandır. Yemeği çöpten ve bazen de kendi atıklarından (pisliklerinden) olur. Ayrıca bu hayvanın vücudunda iki tehlikeli kurt yaşıyor ki, biri trişin – trişinella (trichinella Spiralis) kurdudur ve diğer biri de tenya kurdudur.

Trişinella kurdu bir ay içerisinde 15 bin yumurtlayabiliyor. Bir kilogram domuz etinde bu kurdun 400 milyon yumurtası olur. Bu kurt insanda çok sayıda hastalıkların oluşmasına ortam sağlıyor. Bu hastalıkların başında kansızlık, baş dönmesi, bulantı geliyor.

Tenya kurdu da çok tehlikeli bir kurttur ve yumurtaları domuzdan insan vücuduna rahatlıkla geçebiliyor. Tenya kurdu domuz kaslarının üst katında yaşıyor ve insan vücuduna giriyor. Bu kurt beyaz renkli olup, dört taraftan emici borulara sahiptir ve bağırsaklardaki uzunluğu bazen 12 metreye bile ulaşabiliyor. Sonuçta bağırsak yetersizliği yaratıyor insanı bu şekilde yok edebiliyor. Bazen de kanla insan kalbine ve beynine girip, orada kist yaratabiliyor.

Bazıları günümüz bilim ve teknolojisinin tüm bu solucanları – kurtları yok edebileceğini söylüyor. Domuz etini onlardan temizleyebilirsiniz. Yüksek sıcaklık sonucunda bu solucanları yok edilebilme ihtimali olsa dahi yine de bu etin zararlı olması yine devam etmektedir.

Çünkü her hayvanın kendine özgü özellikleri vardır. Her kim onun etinden kullanır, ister istemez bu hayvanın ahlaki sıfatları da onu etkiler. Sonuçta her kim domuz eti yer, o zaman namussuzluk – ahlaksızlık hissi artar ve o, namusunu korumaya meyilli olmaz.

Şüphesiz ki, Batı ülkelerinde yer alan ahlaksızlık faktörü, aynı zamanda, bu hayvanın etinden çok kullanıldığı için meydana gelmiştir.

"Gerçekten (Allah) size ancak hayvan ölüsü (leş), kanı, domuz etini ve (kesilirken başı üzerinde) Allah'tan başkasının adı anılarak kesilen hayvanı haram kılmıştır." ( "Bakara" 173).

Böylece, domuz etinin haramlığının hem fiziksel, hem de ruhsal sebepleri vardır.

Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--

logo

   E-posta: bilgi(@)karabukilkhaber.com
Tüm hakları Karabük İlk haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr