HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 09 EYLÜL 2024, PAZARTESİ

‘Allah’a itaat hususunda sabret’

İmam Kâzım (a.s), Hişam b. Hakem'e yaptığı tavsiyesinde şöyle buyurmuştur: "Ey Hişam! Allah'a itaat hususunda sabret ve günahlarını terk etmek hususunda tahammül göster. Zira dünya sadece bir andır. Geçen şeyler hususunda sevinç ve hüzün göremezsin. Gelecek olan şeyler hususunda ise haberdar değilsin. O halde, içinde yaşadığın an sabret. Sanki mutluymuşsun gibi…"
29.04.2020 00:00
‘Allah’a itaat hususunda sabret’
‘Allah’a itaat hususunda sabret’
İmam Sâdık (a.s) şöyle buyurmuştur:
Allah-u Teâlâ, Hz. Davud'a şöyle vahyetmiştir: "Hellade binti Evs'e cenneti müjdele ve ona, cennette eşin olduğunu haber ver."
Hz. Davud, Hellade'ye doğru gitti ve evinin kapısını çaldı. Hellade dışarı çıktı ve şöyle arz etti: "Benim hakkımda bir şey mi nazil oldu?"
Hz. Davud, "Evet" diye buyurdu.
Hellade, "Ne nazil oldu?" diye sordu.
Hz. Davud, "Allah-u Teâlâ bana cennette eşim olduğunu bildirdi ve seni cennetle müjdeliyorum."
Hellade şöyle dedi: "Belki benimle birinin adı karıştırılmıştır."
Hz. Davud şöyle buyurdu: "O Hellade sensin."
Hellade şöyle dedi: "Ey Allah'ın Peygamberi! Seni yalanlamıyorum ama Allah'a and olsun ki, kendimde böyle bir liyakat göremiyorum."
Davud (a.s) şöyle buyurdu: "Bâtınında ve içinde neler olduğunu bana haber ver."
Hellade şöyle arz etti: "Ben her zaman müptela olduğum her türlü belanın acısına, sıkıntıya, ihtiyaca, açlığa sabrettim. Allah'tan, kendisi benden uzaklaştırmadıkça o sıkıntıları benden gidermesini ve bana afiyet ve genişlik vermesini istemedim. Bunun yerine Allah'tan hiçbir şey dilemedim ve sürekli olarak bu şeyler hakkında Allah'a şükrettim."
Davud (a.s) şöyle buyurdu: "İşte bu sebeple bu makama eriştin."
İmam Sâdık (a.s) daha sonra şöyle buyurdu: "İşte bu Allah'ın salih ve seçkin kulları için beğendiği dinidir." (Kısas'ul Enbiya, 206/268).
İmam Sâdık (a.s) şöyle buyurmuştur: "Her kim sabrederse az sabretmiştir ve her kim sabırsızlık gösterirse az sabırsızlık göstermiştir zira ömür kısadır ve musibetler geçicidir." (el-Kafi, 2/88/3).
İmam Kâzım (a.s), Hişam b. Hakem'e yaptığı tavsiyesinde şöyle buyurmuştur: "Ey Hişam! Allah'a itaat hususunda sabret ve günahlarını terk etmek hususunda tahammül göster. Zira dünya sadece bir andır. Geçen şeyler hususunda sevinç ve hüzün göremezsin. Gelecek olan şeyler hususunda ise haberdar değilsin. O halde, içinde yaşadığın an sabret. Sanki mutluymuşsun gibi…" (Bihar, 78/311/1).
İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "Her kim bir saat sabrederse, saatlerce övülür." (a.g.e., 82/136/21).
İmam Sâdık (a.s) şöyle buyurmuştur: "Nice bir anlık sabır, uzun süre sevinci doğurur ve nice bir anlık lezzet ise uzun hüzünlere sebep olur." (Emali et-Tusi, 153/251).
İmam Ali (a.s), takva sahiplerinin niteliği hususunda şöyle buyurmuştur: "Birkaç sabah sabrettiler ve sonunda uzun bir rahatlığa ulaştılar" (Nehc'ul Belağa, 193. Hutbe). (Muhammed Muhammedî Reyşehrî, Mizanu'l-Hikmet). 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--

logo

   E-posta: bilgi(@)karabukilkhaber.com
Tüm hakları Karabük İlk haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr