HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 21 EKİM 2024, PAZARTESİ

‘Gizli sırlarımı içinde tut’

İmam Bâkır (a.s) şöyle buyurmuştur: "Cenab-ı Hak, Hz. Musa'ya buyurdu ki: Ey Musa! Gizli sırlarımı içinde tut, açıkta Benim ve senin düşmanını idare et. Gizli sırlarını ifşa ederek onların Bana sövmesine sebep olma"
25.05.2019 00:00
‘Gizli sırlarımı içinde tut’
‘Gizli sırlarımı içinde tut’
Resûlullah (s.a.a.) şöyle buyurmuştur: "Rabbim bana farzları eda etmeyi emrettiği gibi insanlarla iyi geçinmeyi de emretmiştir." (el-Kafi, 2/117/4).

İmam Sâdık (a.s) şöyle buyurmuştur: "Cebrail (a.s), Peygamberin (s.a.a) yanına vardı ve şöyle buyurdu: Ey Muhammed! Rabbin sana selam gönderdi ve şöyle buyurdu: Kullarımla iyi geçin." (el-Kafi, 2/116/2).

Resûlullah (s.a.a) şöyle buyurmuştur: "İnsanlarla iyi geçinmek imanın yarısıdır. İnsanlara yumuşak davranmak ise hayatın yarısıdır." (a.g.e. s. 117/5).

İmam Sâdık (a.s), "İnsanlarla güzel konuşun" ayeti hakkında şöyle buyurmuştur: "Maksat mümin veya kâfir tüm insanlardır. Müminlere karşı güler yüzlü olmak gerekir. Kâfirlere ise onları imana cezbetmek için yumuşakça ve güzel bir şekilde konuşmak gerekir. Bunun en küçük meyvesi kendisini ve mümin kardeşlerini onların şerrinden korumasıdır." (el-Bihar, 75/401/42).

İmam Sâdık (a.s) şöyle buyurmuştur: "Allah'ın düşmanlarını idare etmek insanın kendisi ve kardeşleri için verdiği en üstün sadakadır." (Tefsir-i Mensub ile'l-İmam Askeri, 354/241).

Resûlullah (s.a.a) şöyle buyurmuştur: "Allah, peygamberleri, Allah'ın dininin düşmanlarıyla iyi geçinmeleri ve din kardeşlerini korumak maksadıyla güzel davranmaları için diğer insanlara üstün kılmıştır." (el-Bihar, 75/401/42).

İmam Bâkır (a.s) şöyle buyurmuştur: "Cenab-ı Hak, Hz. Musa'ya buyurdu ki: Ey Musa! Gizli sırlarımı içinde tut, açıkta Benim ve senin düşmanını idare et. Gizli sırlarını ifşa ederek onların Bana sövmesine sebep olma. Aksi takdirde Bana sövmede, Benim ve senin düşmanınla ortak olmuş olursun." (el-Kâfi,  h. 3).

Resûlullah (s.a.a) şöyle buyurmuştur: "Şu üç şey her kimde olmazsa ameli kemale ermez: Allah'ın günahlarından kendisini koruyan takva, insanları idare etmesini sağlayan ahlak ve cahilin cehaletini def eden bir ilim." (el-Kafi, 2/116/1).

İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "İdare etmekten başka çaresinin olmadığı kimseyi idare etmeyen kimse hikmet sahibi değildir." (el-Bihar, 78/57/121).

İmam Rıza (a.s), akıl hakkında sorulunca şöyle buyurmuştur: "Hüzün bardağını yudumlamak, düşmanlara karşı müsamaha göstermek ve dostlarla iyi geçinmek." (Emali'el-Seduk, 233/17).

İmam Hasan (a.s) da akıl hakkında sorulunca şöyle buyurmuştur: "Hüzün bardağını yudumlamak ve düşmanlara karşı müsamaha göstermek." (Muhammed Muhammedî Reyşehrî, Mizanu'l-Hikmet).
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--

logo

   E-posta: bilgi(@)karabukilkhaber.com
Tüm hakları Karabük İlk haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr