HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 21 EKİM 2024, PAZARTESİ

‘Daha zararlısını onların yüzüne açar’

İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "İnsanlar dünyalarını düzeltmek için dini işlerinden birini terk ettiklerinde, Allah daha zararlı bir şeyi onların yüzüne açar"
01.06.2019 00:00
‘Daha zararlısını onların yüzüne açar’
‘Daha zararlısını onların yüzüne açar’
Kur'an'da şöyle buyurulur:
 
"İşte, azıp da dünya hayatını tercih edenin varacağı yer şüphesiz cehennemdir." (Naziat, 37-39). 
 
 "Ama sizler dünya hayatını tercih ediyorsunuz. Oysa ahiret daha hayırlı ve daha bakidir." (A'la, 16-17). 
 
"Onlar ahiret karşılığında dünya hayatını satın alan kimselerdir, bu yüzden azapları hafifletilmez, onlar yardım da görmezler." (Bakara, 86). 
 
Resûlullah (s.a.a) şöyle buyurmuştur: "Lezzetlere ve nefsani isteklere uyarak dünya hayatını ahirete sakın tercih etme. Şüphesiz Allah-u Teâlâ kitabında şöyle buyurmaktadır: 'İşte azıpta...' Yani Allah için olan şeyler dışında dünya ve dünyanın içinde olan her şey lanetlenmiştir." (Mekarim'ul-Ahlak, 2/355/2660).
 
Resûlullah (s.a.a) şöyle buyurmuştur: "Her kime dünya ve ahiret sunulur ve kendisi dünyayı ahirete tercih ederse, Aziz ve Celil olan Allah ile kendisiyle ateşten korunacağı hiçbir iyiliği olmaksızın karşılaşır. Her kim de ahireti seçer ve dünyayı terk ederse, kıyamet günü Allah ile, kendisinden hoşnut olduğu bir halde karşılaşır." (el-Bihar, 76/362/30).
 
İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "Her kim dünyaya tapar ve dünyayı ahirete tercih ederse, akıbeti korkunç olur." (el-Hisal, 632/10).
 
İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "İnsanlar dünyalarını düzeltmek için dini işlerinden birini terk ettiklerinde, Allah daha zararlı bir şeyi onların yüzüne açar." (Nehc'ul-Belağa, 106. hikmet, Şerh-i Nehc'ul-Belağa-i İbn-i Ebi'l-Hadid, 18/268).
 
İmam Sâdık (a.s) şöyle buyurmuştur: "Ali b. Hüseyin (a.s) bana şöyle buyurdu: Her ne zaman biri dünya diğeri ahiret olan iki işle karşılaştım ve dünyayı seçtiysem, henüz akşam olmadan istemediğim olaylarla karşılaştım."
 
Daha sonra İmam Sâdık (a.s), Ümeyyeoğulları hakkında şöyle buyurdu: "Onlar seksen yıl boyunca dünyayı ahirete tercih ettiler ama kendileri tatsız bir olayla karşılaşmadılar." (el-Bihar, 73/127/125).
 
İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "Her kim dünyası salim kaldığı takdirde ahirette zarar görmekten korku içinde olmazsa helak olur." (Mean'il-Ahbar, 198/4).
 
Lokman (a.s) oğluna öğüt vererek şöyle buyurmuştur: "Dünyanı ahiretine sat ki her ikisini de elde edesin. Ahiretini dünyana satma ki her ikisini de kaybedersin." (el-Bihar, 13/422/17). (Muhammed Muhammedî Reyşehrî, Mizanu'l-Hikmet).
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--

logo

   E-posta: bilgi(@)karabukilkhaber.com
Tüm hakları Karabük İlk haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr