HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 21 EKİM 2024, PAZARTESİ

‘Bu dünya hüzün diyarıdır’

Resûlullah (s.a.a) şöyle buyurmuştur: "Ey İnsanlar! Bu dünya hüzün diyarıdır; sevinç diyarı değil. Eğri büğrüdür, doğru değil. Onu tanıyan kimse hiçbir ümidine sevinmez ve hiçbir mutsuzluğuna üzülmez" 
30.05.2019 00:00
‘Bu dünya hüzün diyarıdır’
‘Bu dünya hüzün diyarıdır’
Resûlullah (s.a.a) şöyle buyurmuştur: "Ey insanlar! Şüphesiz dünyada olan kimse misafirdir! İnsanların elinde olan şey ödünçtür. Şüphesiz misafir sonunda gidicidir ve ödünçler geri çevrilmelidir." (el-Bihar, 77/187/10).
 
İmam Sâdık (a.s) şöyle buyurmuştur: "Ebu Zer (a.s) bir hutbesinde şöyle buyurmuştur: Ey ilim talibi! Sakın ailen ve malın seni alıkoymasın! Onlardan ayrılacağın gündesin. Onlarda bir gece kaldığın, sabah onları terk ettiğin ve başkalarının yanına gideceğin bir misafir gibi." (el-Kafi, 2/134/18).
 
Resûlullah (s.a.a) şöyle buyurmuştur: "Dünyada misafirler gibi olunuz." (el-Bihar, 73/81/43).
 
İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "Şüphesiz sizler ve bu dünyada arzuladıklarınız geçici misafirlersiniz." (Nehc'ul-Belağa, 129. Hutbe).
 
İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "Dünya, belalarla çevrilmiş ve hıyanetle tanınmış bir evdir. Ne kendi hali sabit kalır, ne de sakinleri güvenlik ve esenlik içindedir! Çeşit çeşit durumları, durmadan değişen halleri vardır. Dünya hayatı kınanmış, orada emniyette olmak imkansız kılınmıştır." (a.g.e. 226).
 
İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "Dünya savaş, soygun, yağma ve helak yurdudur. Dünya ehlinin bir ayağı mezarda; gidenlere kavuşacak, kalanlardan ayrılacak durumdadır. Yolları şaşırtıcıdır." (a.g.e. 191).
 
İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "Şüphesiz dünya zorluk, zahmet zeval ve intikal yurdudur. Lezzetleri, hayatın acılarıyla eşit değildir. Dünyanın mutlulukları mutsuzluklarına vefa göstermez, yükselişleri alçalışına karşı direnmez." (Gurer'ul-Hikem, 3480).
 
İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "Dünya gariplerin yurdu ve mutsuzların vatanıdır." (a.g.e. 1206).
 
İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "Allah'ın gazabına en yakın ve rızasına en uzak yurt dünyadır! Dünya hallerinin değişmesini ve ayrılıklarını çok iyi bildiğiniz için, dünyanın gamına ve zorluklarına göz yumun." (Nehc'ul-Belağa, 161. Hutbe).
 
İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "Dünya ceza, zeval, fena ve bela yurdudur. Nuru karanlık, hayatı bulanık, zengini fakir, sağlıklısı hasta ve azizi zelildir." (el-Bihar, 78/22/84).
 
Resûlullah (s.a.a) şöyle buyurmuştur: "Ey İnsanlar! Bu dünya hüzün diyarıdır; sevinç diyarı değil. Eğri büğrüdür, doğru değil. Onu tanıyan kimse hiçbir ümidine sevinmez ve hiçbir mutsuzluğuna üzülmez." (a.g.e., 77/187/10). (Muhammed Muhammedî Reyşehrî, Mizanu'l-Hikmet).
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--

logo

   E-posta: bilgi(@)karabukilkhaber.com
Tüm hakları Karabük İlk haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr