HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 21 EKİM 2024, PAZARTESİ

‘Allah ona ateşi haram kılar’

Resûlullah (s.a.a.) buyurdu ki: "Her kim bir kötülük veya şehvetle karşılaşır da Allah'ın korkusundan o işten sakınırsa Allah ona ateşi haram kılar, onu büyük dehşetten güvende kılar"
28.05.2019 00:00
‘Allah ona ateşi haram kılar’
‘Allah ona ateşi haram kılar’
Kur'an'da şöyle buyurulur: "İyi bilin ki, Allah'ın dostlarına korku yoktur, onlar üzülmeyeceklerdir. Onlar Allah'a iman etmiş ve O'na karşı gelmekten sakınmışlardır." (Yunus: 62-63).

Resûlullah (s.a.a.) yine şöyle buyurmuştur: "Allah Tebarek ve Teâlâ şöyle buyurmuştur: İzzetim ve Celalime and olsun ki, kulumda iki korkuyu ve iki güvenliği bir araya toplamam. Dünyada Benden güvende olursa kıyamet günü onu korkuturum, dünyada Benden korkarsa kıyamet günü onu güvende kılarım." (el-Bihar, 70/379/28).

Resûlullah (s.a.a.) şöyle buyurmuştur: "Her kim bir kötülük veya şehvetle karşılaşır da Aziz ve Celil olan Allah'ın korkusundan o işten sakınırsa Allah ona ateşi haram kılar, onu büyük dehşetten güvende kılar ve ona kitabında 'Rabbine karşı durmaktan korkan kimseye iki cennet vardır' diye vaad ettiği vaadini gerçekleştirir." (el-Bihar, 70/378/25).

Aynı hususta İmam Ali Efendimizin (a.s) bazı sözleri şöyledir:

"Korku emandır." (Gurer'ul-Hikem, 75).

"Korkan kimse güvende olur." (Nehc'ul-Belağa, 208. Hikmet).

"Korkunun meyvesi güvendir." (Gurer'ul-Hikem, 4591).

"Kork ki güvende olasın ve güvende olma ki korkuya düşersin." (a.g.e. 5054).

"Rabbinden kork ve rahmetini ümit et ki korktuğun şeylerden seni güvende kılsın ve seni ümit ettiğin şeylere ulaştırsın." (a.g.e. 5052).

"Akıllı insana güvenliğe erme yolunu bulduğu takdirde korku üzere yaşaması yakışmaz." (a.g.e 10832).

İmam Sâdık (a.s.) şöyle buyurmuştur: "Zavallı Âdemoğlu! Fakirlikten korktuğu gibi ateşten de korksaydı, her ikisinden de güvende olurdu. Eğer açıkta halktan korktuğu gibi gizlide de Allah'tan korksaydı, her iki âlemde de saadete ererdi." (Tenbih'ul-Havatir, 2/112).

İmam Hüseyin (a.s.), kendisine, "Rabbinden ne kadar korkuyorsun" diye sorulunca şöyle buyurmuştur: "Kıyamet günü sadece dünyada Allah'tan korkanlar güvende olur." (el-Bihar, 44/192/5).

İmam Kâzım (a.s.) ise şöyle buyurmuştur: "Allah korkanları, korkuları miktarınca güvende kılmaz. Lakin onları keremi ve bağışı miktarınca güvende kılar." (el-Bihar, 78/314/1). (Muhammed Muhammedî Reyşehrî, Mizanu'l-Hikmet).
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--

logo

   E-posta: bilgi(@)karabukilkhaber.com
Tüm hakları Karabük İlk haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr