HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 01 AĞUSTOS 2024, PERŞEMBE

İşte Türkiye’nin Ramazan menüsü

Yemeksepeti, Ramazan ayının ilk 20 gününde verilen siparişleri inceleyerek
27.05.2019 00:00
İşte Türkiye’nin Ramazan menüsü
İşte Türkiye’nin Ramazan menüsü
Türkiye'nin iftar ve sahur tercihlerini açıkladı. Türkiye'nin iftar menüsü, "Mercimek çorbası, kuru fasulye, tavuklu pilav, çoban salatası ve güllaç", sahur menüsü ise "kumru sandviç, Ayvalık tostu, kahvaltı tabağı, kıymalı börek ve güllaç" oldu.



En sevilen çorba mercimek olurken; ezogelin ve tavuk suyu çorba ilk 3'te yer aldı. Salata ilginç bir şekilde sahur saatlerinde iftara göre daha fazla tercih edildi. Salatanın iftardaki artışı yüzde 9 iken, sahurdaki sipariş artışı yüzde 100 oldu.



Zeytinyağlılarda iftarda yüzde 14 artış yaşanırken sahurda bu oran yüzde 40'a kadar çıktı. İftar ve sahurda kullanıcılar ortak bir lezzette buluştu ve en çok yaprak sarma tercih etti. Ramazan ayının ilk 20 gününde verilen siparişlerle Ramazan öncesindeki 20 günlük dönem karşılaştırıldığında sipariş oranını arttıran iller arasında Edirne, Eskişehir ve Denizli öne çıkıyor.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--

logo

   E-posta: bilgi(@)karabukilkhaber.com
Tüm hakları Karabük İlk haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr