HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 06 TEMMUZ 2024, CUMARTESİ

Tır ve kamyonlara bayram yasağı geldi

13.06.2024 19:48
Tır ve kamyonlara bayram yasağı geldi
Tır ve kamyonlara bayram yasağı geldi
Karabük Valiliği tarafından yapılan duyuruda trafik kazalarının önüne geçmek ve yoğunluğu engellemek adına yarından itibaren bayram sabahına kadar tır ve kamyonların şehir içinde seyir yapmaları durduruldu.

Karabük Valiliği, bayram ve okullardaki tatil sebebiyle trafikte yaşanabilecek olumsuz durumlara engel olmak gayesiyle kamyon, tanker ve çekici cinsi araçlara 24 saatlik seyir yasağı getirdi.

14 Haziran Cuma günü saat 06.00'dan itibaren başlayacak ilgili yasak 16 Haziran Pazar günü saat 05.00'te sona erecek.

Valilikten yapılan açıklamada, "2023-2024 yılı eğitim ve öğretim yılının sona ermesi ve Kurban Bayramı tatilinin başlaması ile oluşacak trafik yoğunluğunun azaltılması, ölümlü ve yaralamaları trafik kazalarının önlenmesi, trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanması amacıyla tır, kamyon, çekici ve tanker cinsi araçların D-100 kara yolunun ilimiz sınırları içerisindeki bölüme bağlanan D-755 kara yolunda arada kalan girişler dahil 14 Haziran Cuma günü saat 06.00'dan itibaren, 16 Haziran Pazar günü saat 05.00'e kadar seyir yapmalarının yasaklanmasına karar verilmiştir. Ancak tedarik süreçlerinin aksamaması için yaş sebze ve meyve, süt, süt ürünleri gibi bozulabilir gıdalar, dondurulmuş gıdalar, canlı ve kesme çiçek, ilaç, tıbbi malzeme, posta, süreli yayın, kurbanlık ile akaryakıt taşıyan kamyon, çekici ve tanker cinsi taşıtların öncelikle ana arterler haricindeki güzergahlarda, zorunluluk halinde ise ana arterler üzerinde en az süre ile bulunacak şekilde istisnai olarak seyirlerine izi verilmesine valiliğimizce karar verilmiştir" denildi.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--

logo

   E-posta: bilgi(@)karabukilkhaber.com
Tüm hakları Karabük İlk haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr